Kold limesuppe med cognacflødeskum

Kold limesuppe med cognacflødeskum

60+ min
Kold limesuppe med cognacflødeskum - en skøn frisk dessert, der kombinerer suppe, frugt og flødeskum!
https://www.arla.dk/opskrifter/kold-limesuppe-med-cognacflodeskum/

Sådan gør du

Sukkerlage
  • Kog vand og sukker i en gryde ved kraftig varme i ca. 1 min.
  • Lad lagen køle af og sæt den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Cognacflødeskum
  • Pisk fløden til et let skum og smag til med cognac og flormelis.
  • Stil cognacflødeskummet tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
  • Vend limeskal og -saft, frugt og citronmelisse i den kolde lage.
  • Hæld suppen i en stor kold skål og server sammen med cognacflødeskum og is.

Cognac kan erstattes af pernod eller whisky. Sukkerlage til limesuppe, kan koges dagen før. Alle ingredienserne - undtagen bananer - kan klargøres dagen før og opbevares på køl i fryseposer.

Energiindhold for hele retten:

17926 kJ / 4284 kcal

Næringsindhold pr. 100g

548 kJ / 131 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,7 g
Protein: 3,2 % 1 g
Kulhydrat: 67,2 % 21,7 g
Fedt: 28 % 4,1 g
Alkohol: 1,6 %
Mere inspiration

Prøv også vores kolde tomatsuppe med ostebrød

Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Sukkerlage
4 dl Vand
350 g Sukker (ca. 4 dl)
Cognacflødeskum
¼ liter Piskefløde
2 spsk Cognac
2 spsk Flormelis
Limesuppe
1 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1½ dl Friskpresset limesaft
1 Galiamelon i små tern
250 g Halve blå stenfri vindruer
300 g Jordbær i kvarte
4 Bananer i skiver
1 dl Hakkede citronmelisseblade (1 stor potte)
450 g Vaniljeflødeis
Pynt
Citronmelisseblade