Arla nu
Opskrifter
Opskrifter, viden og inspiration
Opskrifter
Råvarekalender
Arla®s Leksikon
Artikler
Indkøbsliste
Lav din egen madplan
Produkter
Vores brands
Alle brands
Arla®
Arla® 24
Arla A38®
Arla® ØKO
Arla® Protein
Arla Cultura®
Arla® JÖRĐ
Arla Karolines Køkken®
Arla® Klovborg
Arla® LactoFREE
Arla Protino®
Arla Unika®
Baby&Me® Organic
Cheasy®
Buko®
Matilde®
Riberhus®
Kærgården®
Yoggi®
Castello®
Lurpak®
Babymad
Fløde
Koldskål
Laktosefri
Morgenmad
Mælk
Ost
Smør- og smørbar
Yoghurt
Økologi
Nye produkter
Produkter A-Å
Omtanke
Om Arla
Arla
Opskrifter
Kyllingelevermousse med portvinssky
Kyllingelevermousse med portvinssky
60+ min
•
Kommentarer
Kyllingelevermousse med portvinssky - en spændende forret, som kan laves dagen før.
Sådan gør du
Dagen før
Fjern eventuelle hinder fra kyllingeleverne og tør dem godt.
Lad smørret blive gyldent i en pande og brun leverne i ca. 3 min. – de skal være rosa indeni.
Tag leverne op og kog panden af med portvin i ca. ½ min. Lad pandesky og levere køle lidt af.
Blend kyllingeleverne, sky og blødt smør i ca. 15 sek. eller til det er jævnt.
Pisk fløden til flødeskum og vend det i leverblandingen. Tilsæt salt og peber og smag til.
Hæld kyllingelevermoussen i en skål eller form og lad den stå tildækket i køleskabet til næste dag.
Portvinssky
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Bring portvinen til kogepunktet.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i den varme portvin.
Lad skyen stå koldt til den er stivnet.
Anret kyllingelevermousse og hakket portvinssky på portionstallerkener. Pynt med brøndkarse.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7375 kJ / 1763 kcal
Næringsindhold pr. 100g
913 kJ / 218 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
0,6 g
Protein:
15,7 %
8,4 g
Kulhydrat:
22,1 %
11,9 g
Fedt:
54,3 %
13,4 g
Alkohol:
7,9 %
1 g
Ingredienser
Dagen før
250 g
Optøede, frosne kyllingelever
25 g
Smør
1 dl
Portvin, fx Tawny
50 g
Blødt smør
1 dl
Piskefløde
½ tsk
Groft salt
Friskkværnet peber
Portvinssky
3 blade
Husblas
2 dl
Portvin, fx Tawny
Pynt
Brøndkarse
Tilbehør
150 g
Ristet hjertebrød eller flutes
Andre gode forslag
45 min
Kylling i karry
(136)
30 min
Wok med kylling, nudler og grøntsager
(276)
1 time
Butter chicken
(53)
60+ min
Tarteletter med høns i asparges
(441)
20 min
Græsk kylling
(61)
60+ min
Helstegt kylling i ovn
(35)
Se mere
Omtanke
Andelsselskabet
Køb merchandise