Rensdyr med safran

Rensdyr med safran

60+ min
Børnenes favorit?... eller farfars? Rudolf med den røde tud charmerer alle!
https://www.arla.dk/opskrifter/rensdyr-med-safran/

Sådan gør du

  • Pisk æg, sukker og safran let sammen med fx et piskeris.
  • Rør fedtstof og kokos heri og lad blandingen stå tildækket i ca. 10 min.
  • Fordel dejen i 12 toppe på en plade med bagepapir.
  • Bag kokosmakronerne midt i ovnen i ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Smelt imens chokoladen i vandbad.
  • Kom den smeltede chokolade i en frysepose og lad den køle let af.
  • Sprøjt "gevirer" ud på madpakkepapir i form af et Y - 24 stk.
  • Lad chokoladegevirerne stivne i køleskabet.
  • Lav et par huller i toppen af hver kage og tryk et par gevirer heri.
  • Klister en rød chokoladeknap på som næse - brug lidt smeltet chokolade som "klister".
  • Pynt med flormelis drysset gennem en sigte.

Safran bliver brugt meget i Sverige. Ud over at give den flotte gule farve har den sin egen ret markante smag - du kan udelade den fra kagerne. Det er fordel at lade safranen udbløde i ½ tsk varm vand i ca. 10 min. inden det blandes med de øvrige ingredienser På den måde afgiver safranen mere af sin karakteristiske farve.

Energiindhold for hele retten:

10297 kJ / 2461 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2101 kJ / 502 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,9 g
Protein: 4,7 % 5,8 g
Kulhydrat: 23,6 % 29,1 g
Fedt: 71,7 % 40,8 g
Relateret video
Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

Ingredienser

2 Æg
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 tsk Safran (ca. tsk)
50 g Smeltet smør
200 g Kokosmel (ca. 6 dl)
50 g Mørk chokolade
Pynt
Kulørte chokoladeknapper
Flormelis