Tærte med forårsløg

Tærte med forårsløg

60+ min
Fryseegnet
En lækker tærte med ost og forårsløg, som smager dejligt. Server tærten til frokost med sprød salat.
https://www.arla.dk/opskrifter/tarte-med-forarslog/

Sådan gør du

Dej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt vand og saml hurtigt dejen.
  • Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter) - lad den gå halvt op ad formens side.
  • Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik dejen med en gaffel og forbag bunden midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Fyld
  • Pisk æg, mælk og salt sammen.
  • Vend forårsløg, ost og oregano i æggeblandingen.
  • Fordel fyldet i den forbagte bund og bag tærten færdig midt i ovnen i ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
  • Server tærten varm eller lun sammen med salat og lufttørret skinke.

Du kan servere tærten som forret til 6 personer - anret tærten på portionstallerkener sammen med spegeskinke og ½ portion salat.

Energiindhold for hele retten:

9025 kJ / 2157 kcal

Næringsindhold pr. 100g

856 kJ / 205 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,4 % 8,3 g
Kulhydrat: 28 % 14,1 g
Fedt: 55,6 % 12,9 g

Ingredienser

Dej
100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1½ spsk Vand
Fyld
1 Æg
1 dl Mælk
¾ tsk Groft salt
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
100 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Tørret oregano
1½ liter Hovedsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
¾ liter Icebergsalat revet i grove stykker (ca. 150 g)
100 g Lufttørret skinke
Pynt
Top af forårsløg