Flødeostekage med rabarber
Bedømmelse (14)

Min bedømmelse:

Flødeostekage med rabarber

Dekorativ version af den klassiske ostekage. Chokoladen i bunden lækkert!

Antal portioner

10 stykker pr. kage

Bund

  • 175 g søde, firkantede vaniljekiks
  • 150 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 25 g smør

Fyld

  • 12 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 400 g Arla Buko® Naturel
  • 250 g sukker (3 dl)
  • 3 vaniljestænger - kornene herfra
  • 1 liter Arla A38® Ymer
  • 7 blade husblas

Rabarberkompot

  • 12 dl vand
  • 125 g sukker (2 dl)
  • 500 g rabarber i ½ cm skiver

Rabarberpynt

  • 2 dl vand
  • 175 g sukker (2 dl)
  • 200 g rabarber i meget tynde, skrå skiver

Bund

Hak kiksene med en kniv. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og rør kiksene i. Beklæd en bradepande (ca. 5 x 22 x 29 cm) med bagepapir. Fordel chokoladeblandingen i bradepanden. Læg et stykke bagepapir over chokoladeblandingen og tryk den godt sammen til en kiksebund. Stil bradepanden i køleskabet.

Fyld

Pisk imens fløden til et let skum. Rør flødeosten blød med sukker og vaniljekorn og vend derefter ymeren i. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op med det vand der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad. Afkøl den smeltede husblas med ca. 3 dl af osteblandingen, og rør den i resten. Vend flødeskum i og fordel straks fyldet på kiksebunden. Stil kagen tildækket i køleskabet til næste dag.

Rabarberkompot

Bring vand og sukker i kog. Vend rabarberskiverne i. Damp ved svag varme, og under låg i ca. 1 min. - rabarberskiverne skal være møre, men stadig hele. Hæld kompotten i en skål og lad den trække tildækket i køleskabet til næste dag.

Rabarberpynt

Bring vand og sukker i kog. Læg rabarberskiverne i en skål og hæld den kogende lage over. Lad dem trække 1 min. Tag rabarberne op og læg dem på en plade med bagepapir. Skil skiverne ad så de ligger i et lag. Tør dem midt i ovnen til de er sprøde, og læg rabarberskiverne til afkøling på et nyt stykke papir. Opbevar dem i en tætsluttende dåse.

Ved serveringen

Løft kagen ud af bradepanden ved hjælp af papiret. Skær halvdelen af kagen i 10 små stykker, og anret dem på tallerkener.

Sæt resten af kagen på et fad. Pynt med de sprøde rabarberskiver og server kompotten til.

Tip

Flødeostekage og rabarberkompot kan tilberedes dagen før.

Rabarberpynten kan laves 1 uge i forvejen.

Tørretid for rabarberpynt

Ca. 2½ time ved 75°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 30840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,2 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 51 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: