Burgerboller
Bedømmelse (15)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Burgerboller

Ingen burger uden bolle. Med hjemmelavede burgerboller bliver burgeren bare bedre

Antal portioner

16 stk. pr. portion

  • 50 g smør
  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 200 g sigtemel (4 dl)
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk honning
  • 1 dl fintklippet purløg
  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 400 g hvedemel (ca. 7 1/4 dl)

Pynt

  • sigtemel

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til flade boller (ca. 10 cm i diameter). Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 15 min. Drys med sigtemel og bag bollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tips

Frysetip: Lun dem inden serveringen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,7 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 17 %
  • Alkohol: 0 %