Kringle
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Kringle

En rigtig klassiker til kaffen. Pyntet med sprød sukker på toppen.

Antal portioner

12 stykker pr. kage

  • 1 dl kold mælk
  • 14 tsk groft salt
  • 12 spsk sukker
  • 1 æg
  • 50 g gær
  • 250 g hvedemel (4 14 dl)
  • 175 g smør

Fyld

  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 50 g hakkede smuttede mandler
  • 50 g rosiner

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sukker

Bland den kolde mælk med salt, sukker, æg, gær og 2/3 af melet. (Du skal bruge resten af melet ved udrulningen). Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 40 cm). Skær det kolde smør i tynde skiver med en ostehøvl og fordel det på 2/3 af dejen. Fold den sammen i 3 lag, således at den del, der er uden smør, foldes ind først. Fold derefter dejen sammen i 3 dele på den anden led. Rul dejen ud igen til en firkant (ca. 20 x 40 cm). . Gentag denne udrulning og sammenlægning 3 gange - dog uden smør. Rul til sidst dejen ud til en lang strimmel - ca. ½ cm tyk og 15 cm bred.

Fyld

Rør alle Ingredienserne sammen.

Læg fyldet på midten af dejen, og fold siderne ind, så de mødes på midten. Form dejen til en kringle og læg den på en plade med bagepapir. Lad kringlen hæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg, pynt med sukker og bag kringlen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Lun den inden serveringen.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 14360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 57 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: