Kylling i wok
Bedømmelse (24)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Kylling i wok

Gulerod og rosiner har altid været en god kombination - nu med kylling.

Antal portioner
  • 2 spsk rapsolie
  • 15 g smør
  • 400 g kyllingeinderfileter i mindre stykker
  • 100 g rosiner, fx grønne rosiner
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 5 gulerødder i tynde stave
  • 1 dl vand
  • 12 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 8 forårsløg i mindre stykker
  • 1 liter fintstrimlet kinakål
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 320 g parboiled ris, en blanding af løse og vilde ris

Lad en wok eller stegegryde blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Lad fedtstoffet blive varmt i wokken. Svits kyllingestrimler, rosiner, citronskal, -saft og salt i ca. 2 min. Tilsæt gulerødder og svits i yderligere ca. 1 min. Rør imens majsstivelse og vand sammen. Tilsæt jævningen sammen med forårsløg og kog i ca. ½ min. Tilsæt kål og peber - vend godt rundt og server straks sammen med nykogte ris.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 18 %
  • Alkohol: 0 %