Satayspyd med bønnesalat

Satayspyd med bønnesalat

30 min
De lækre, saftige satayspyd består af svinemørbrad vendt i sataydressing af bl.a. peanuts, kokos, ingefær og chili. Hyg jer ude ved grillen - eller inde, hvor du kan stege spyddene i grillpande.
https://www.arla.dk/opskrifter/satayspyd-med-bonnesalat/

Sådan gør du

Satayspyd og -dressing
  • Vend kvarken godt sammen med peanuts, kokosmel, hvidløg, ingefær, chili og sojasauce. Smag til.
  • Kom ca. 1½ dl af sataysaucen i en skål, rør den med 2 spsk vand og stil sataydressingen tildækket i køleskabet til serveringen.
  • Kom resten af sataysaucen i en frysepose.
  • Skær den afpudsede mørbrad i ca. 20 tern og kom dem i posen med sataysauce. Massér saucen godt ind i kødet og lad det marinere i køleskabet i mindst 15 min.
  • Lad imens en grill eller grillpande blive godt varm. Fordel kødet på 4 spyd og grill spyddene på alle sider, ved jævn, i ca. 8 min.
Bønnesalat
  • Anret bønner, tomater og korianderblade i et fad. Drys med salt.
  • Server bønnesalaten sammen med de varme satayspyd, sataydressing og lunt naanbrød.

I stedet for svinemørbrad, kan du bruge kyllingefilet.

Energiindhold for hele retten:

7473 kJ / 1786 kcal

Næringsindhold pr. 100g

413 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 38,8 % 9,4 g
Kulhydrat: 32,5 % 7,9 g
Fedt: 28,7 % 3,2 g
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.

Ingredienser

Satayspyd og -dressing
250 g Kvark
4 spsk Grofthakkede peanuts
3 spsk Kokosmel
2 Små hakkede fed hvidløg
2 spsk Fintrevet frisk ingefær
1 spsk Hakket rød chilipeber
2 spsk Sojasauce
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
4 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
Bønnesalat
400 g Dampede grønne bønner
250 g Cherrytomater i halve
3 dl Frisk koriander
¾ tsk Groft salt
Tilbehør
240 g Lunt, evt. grillet naanbrød