Mælk

Hvorfor bliver min mælk sur før "Mindst holdbar til"?

Mælk er et levende produkt og er derfor meget følsom overfor temperaturudsving. Hvis mælken udsættes for for høj varme, kan din mælk derfor sagtens blive gammel før tid - også selvom den ikke har været åben.

I Danmark anbefales det, at mælk skal opbevares ved højst 5°C. Opbevares mælken for varmt udvikles der bakterier i mælken, som før eller senere vil gøre mælken sur.

Holdbarheden på mælken nedsættes betydelig ved blot et par graders udsving. Husk det om sommeren!

Det er vigtigt, at mælken opbevares korrekt under hele ”kølekæden” (mejeri-butik-forbruger). Husk evt. at tjekke dit køleskab med et termometer. Der er stor forskel på, hvor i køleskabet du opbevarer mælken. Prøv selv! Et godt tip er at måle temperaturen i mælk, som har stået min. to døgn i køleskabet.

Prøv evt. at lægge mærke til, om du oplever problemet, når du handler i en bestemt butik. I så fald vil vi gerne tage kontakt til butikken og undersøge, om der skulle være sket en fejl i forbindelse med køleforholdene.