Pressemeddelelse

Fastemåned betyder mersalg

Mens vi herhjemme så småt er begyndt at sige “Glædelig jul”, siger medarbejderne i Arla Foods’ datterselskab i Saudi-Arabien for tiden “Ramadan kareem” til hinanden.

Her er man knap midtvejs i den islamiske fastemåned ramadanen, der paradoksalt nok er højsæson for flere af Arla Foods’ mejeriprodukter. Under ramadanen er det ikke tilladt at spise eller drikke fra solopgang til solnedgang, men til gengæld mødes man måneden igennem efter mørkets frembrud til festmåltider hos familie og venner.
“Ramadanen kan sammenlignes med vores jul. Ligesom der i Danmark findes typiske juleprodukter som julegløgg og æbleskiver, har vi hernede typiske ramadan-produkter. Det gælder blandt andet vores revne mozzarella, hvor hele 70 pct. af den årlige afsætning ligger op til og under ramadanen. Desuden køber sauderne stort ind af langtidsholdbar fløde og mælkepulver”, fortæller direktør for Arla Foods’ saudiske datterselskab Peter Guldager.
På Arla Foods’ mejeri i hovedstaden Riyadh har maskinen, der river mozzarellablokkene fra Rødkærsbro Mejeri, kørt i døgndrift de sidste tre måneder for at kunne klare leverancerne.
Mens arbejdstiderne på mejeriet er uændrede under den hellige fastemåned, vender ramadanen op og ned på døgnet for Arla Foods’ salgskorps. Leverancerne sker nemlig i butikkernes åbningstid, som i fastemåneden er i aften og nattetimerne.
Med en årlig omsætning på godt en mia. kr. er Saudi-Arabien Arla Foods’ største marked uden for Europa.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager