Pressemeddelelse

Arla vil sælge mejeri i Polen

Arla er i gang med at samle sin produktion af mozzarellaost til det europæiske marked på mejeriet i Rødkærsbro i Danmark. Af samme grund vil Arla sælge sit mejeri i den polske by Gościno. Salget af mejeriet ændrer ikke Arlas ambitioner på det polske marked.

Igennem de seneste måneder er Arla begyndt at centralisere produktionen af mozzarellaost til det europæiske marked for at gøre produktionen mere effektiv til fordel for både landmænd og forbrugere. I den forbindelse har Arla nu indledt forhandlinger med en mulig køber om overdragelse af Arlas mejeri i Gościno i Polen. En hensigtserklæring blev i sidste uge underskrevet af begge parter, og selve handlen forventes at blive afsluttet i slutningen af december 2011.

Hans Christensen, der er ansvarlig for en række af Arlas vækstmarkeder, herunder Polen, understreger, at planerne om at sælge mejeriet i Gościno ikke har nogen indflydelse på virksomhedens andre aktiviteter på det polske marked.

”Vores planer om at sælge mejeriet i Gościno ændrer ikke på vores ambitioner på det polske marked. Vi anser Polen for et , og vi er fortsat dedikerede til at fortsætte væksten af vores varemærker i landet. Vores salg er fordoblet igennem de sidste to år takket være produkter som Lurpak® smør, Arla Buko® flødeost og gulost,” siger Hans Christensen og fortsætter:

”Det giver god mening at sælge mejeriet i Gościno, da det meste af den mozzarella, som produceres på mejeriet, sælges i andre dele af Europa og derfor ikke er en del af vores strategiske plan for det polske marked. Vores førsteprioritet i Polen er at tilbyde de polske forbrugere smør og flødeost i høj kvalitet samt at fortsætte vores søgen efter forretningspartnere, joint venture-muligheder og opkøb, der vil understøtte vores strategi i Polen.”

Arla ønsker endnu ikke at oplyse, hvem den interesserede køber er. Det er dog køberens hensigt at fortsætte produktionen på mejeriet og dermed fastholde arbejdspladserne i Goscino. Mejeriet i Gościno producerer også gul ost og har 100 medarbejdere ansat.

Produktionen på Rødkærsbro Mejeri er allerede øget igennem de seneste måneder som en del af centraliserings-processen, men det er endnu ikke muligt at sætte et præcist tal på, hvor meget produktionen vil blive øget yderligere efter salget af det polske mejeri. Dog forventes det, at forøgelsen kan klares med det nuværende antal medarbejdere.

Fakta om Arla i Polen:
Efter en fusion mellem MD Foods og Kløver Mælk i 1999 overtog MD (i dag Arla) Gościno Mejeriet i Polen. Siden da har det polske marked været et fokusområde for Arlas vækst. Ud over mejeriet har Arla i Polen to salgskontorer samt to lagre, hvoraf det ene har tilknyttet ompakningsfaciliteter. I 2008 flyttede Arla desuden en del af sin regnskabsafdeling - inklusive 140 stillinger – til et finansielt servicecenter i Polen. Omsætningen på det polske marked udgjorde i 2010 0,6 procent af Arlas totale omsætning på 49 mia.

Skrevet af

Arla Pressevagt
Primær kontaktperson

Arla Pressevagt

Kun henvendelser fra pressen.

Jonas Barfoed
Primær kontaktperson

Jonas BarfoedPressemedarbejder

Susie Munk Jensen
Primær kontaktperson

Susie Munk Jensen PR & Communication Manager