3 slags rogn
60+ min

3 slags rogn

Frisk og sprød lille fiskeforret eller tapastallerken.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

3 slags rogn

Frisk og sprød lille fiskeforret eller tapastallerken.

Antal portioner

Kaperscreme

Torskerogn

  • 1½ liter vand
  • 2 tsk groft salt
  • 300 g frisk torskerogn ('bukser')

Stenbiderrogn

  • 150 g renset frisk stenbiderrogn
  • 2 spsk finthakket forårsløg
  • 1 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • ½ tsk groft salt

Dildbrød og rugbrødschips

  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk hakkede friske dildkviste
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 skiver daggammelt franskbrød
  • 4 papirtynde skiver rugbrød
  • 25 g smør
  • 1½ spsk olie, fx rapsolie

Pynt

  • friske dildkviste
  • tynde strimler af forårsløg

Fremgangsmåde:

Kaperscreme

Vend fraiche sammen med kapers og salt. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Torskerogn

Bring imens vand tilsat salt i kog i en gryde. Pak torskerognen ind i bagepapir. Læg rognen i det kogende vand og kog den ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Tag torskerognen op og lad den køle af i papiret.

Stenbiderrogn

Vend stenbiderrogn, forårsløg, citronsaft og salt sammen. Stil rognen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Tænd for ovnen og sæt en bageplade til opvarmning.

Dildbrød og rugbrødschips

Rør smør, dild, salt og peber sammen. Del franskbrødsskiverne på langs til 8 brede strimler. Smør brødet på begge sider med dildsmør. Del rugbrødsskiverne i trekanter og læg dem sammen med dildbrødet på et stykke bagepapir - der passer til bagepladen. Træk bagepapiret over på den varme plade og rist brødstykkerne midt i ovnen.

Pil imens hinderne af den afkølede torskerogn og skær den i skiver. Lad smør og olie blive gyldent i en pande. Rist torskerognsskiverne ca. 1 min. på hver side, til de er gyldne.

Ved serveringen

Anret på tallerkener lakserogn og fraiche pyntet med dildkviste - hertil dildbrød. Stenbiderrogn med forårsløgsstrimler. Og til sidst den varme, ristede torskerogn med kaperscreme, citronskiver og rugbrødschips. Server straks.

Ristning

Ca. 6 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9250 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 16 %
  • Fedt: 65 %
Print

Vin match

Chardonnay Chablis, Frankrig

En god chablis (hvidvin) vil være dejlig. Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til stenbiderrogn