3 tapas med knurhane

En spændende tapasret med 3 små overraskelser til dine gæster.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

3 tapas med knurhane

En spændende tapasret med 3 små overraskelser til dine gæster.

Tapasret

Antal portioner
  • 2 skyllede røde peberfrugter
  • 3 knurhanefileter uden skind (ca. 275 g)

Tapas 1

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 12 store rejer med skal
  • 100 g Karolines Køkken® Salatost i blok
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 bambusspyd - ca. 10 cm lange

Tapas 2

Tapas 3

Tilbehør

  • brød

Fremgangsmåde:

Bag peberfrugterne på plade med bagepapir midt i ovnen. Tag de bagte peberfrugter ud og kom dem i en plasticpose (egnet til madlavning) og bind en knude. Lad peberfrugterne ligge i ca. 15 min. Tag dem ud og pil skindet af. Del den ene peberfrugt i 4 strimler og den anden i 8 strimler. Fjern blomst og kerner.

Rens knurhanefileterne og fjern eventuelle ben. Skær en af fileterne i 4 lange pæne strimler - til tapas 2. Del de 2 andre fileter i hver 2 stykker på tværs - til tapas 3.

Tapas 1

Rør olivenolie, citronskal og basilikum sammen i en skål. Vend rejerne i og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 15 min. Lad en pande blive godt varm og kom rejer og marinade heri. Steg rejerne i ca. 2 min. Blend de 4 strimler peberfrugt til en jævn puré. Rør ost, chili, balsamico og salt sammen med den purérede peberfrugt og smag til. Fordel peberfrugtcremen i 4 små glas. Sæt rejerne på spyd og stil dem i glassene med creme.

Tapas 2

Skær rugbrødsskiverne i 8 trekanter og rist dem på en brødrister. Læg de ristede rugbrødsskiver på en bageplade med alufolie. Fordel tomatpesto på brødskiver. Fordel de 4 lange fiskestrimler og hvid ost i stave. Grill de 4 tapas øverst i ovnen. Pynt med basilikum og peber.

Tapas 3

Lad fedtstoffet blive varmt på en pande. Drys de 4 stykker fisk med citronskal, salt og peber. Steg fiskestykkerne i ca. 2 min., vend dem og steg i yderligere ca. 1 min. Anret hver fisk på 2 peberfrugtstrimler og pynt med oliven og hvid ost i stave.

Tip

Da chilien giver en stærk smag er det en god idé at slutte af med shottet - tapas 1.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Grill

Ca. 5 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 61 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Sancerre, Frankrig

Frisk hvidvin på sauvignon blanc-druen er perfekt til smagssammensætningen i retten Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til tomat