Æggekage bagt i ovn
Bedømmelse (12)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Æggekage bagt i ovn

Smager dejligt med bagte tomater og en skive ristet rugbrød.

Antal portioner
  • 4 store tomater
  • 1 knivspids groft salt

Æggekage

  • 1 tsk hvedemel
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 5 æg
  • 500 g kogte kartofler i tern
  • 150 g Cheasy® Revet Mozzarella 10%

Pynt

  • frisk, klippet purløg

Tilbehør

  • 240 g ristet rugbrød

Skyl og tør tomaterne. Skær et kryds i toppen og drys dem med salt. Stil tomaterne på en plade med bagepapir og bag dem midt ovnen sammen med æggekagen.

Æggekage

Kom mel, salt og peber i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Tilsæt æg og pisk blandingen let sammen. Vend forsigtigt kartofler og ost i. Hæld blandingen i et smurt ovnfast fad (ca. 5 x 15 x 27 cm) og bag æggekagen midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,4 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 26 %
  • Alkohol: 0 %