Berberiandebryst med appelsinsauce
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Berberiandebryst med appelsinsauce

Berberiandbryst med appelsinsauce - en klassiker som skal prøves

Antal portioner
  • skallen af ½ appelsiner i tynde strimler
  • 1 dl vand
  • 2 andebryster (a ca. 300 g)
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 12 tsk groft salt

Salat

  • 1 fintstrimlet icebergsalat
  • 1 pillet appelsin i små stykker

Appelsinsauce

  • stegesky fra pande, 2 spsk
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 tsk saucejævner
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler

Kom appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber. Varm smørret i en pande, til det er gyldent, og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 min. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min., til bryststykkerne er gennemstegt. Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Salat

Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce

Hæld 2 spsk af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt saucejævner under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Skær bryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.

Tilberedningstid: 1 timer

  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: