Berberiandebryst med appelsinsauce

Berberiandbryst med appelsinsauce - en klassiker som skal prøves
Antal portioner
Bedømmelse (27 vurderinger)

Min bedømmelse:

Berberiandebryst med appelsinsauce

Berberiandbryst med appelsinsauce - en klassiker som skal prøves

Antal portioner

  • skallen af ½ appelsiner i tynde strimler
  • 1 dl vand
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • ½ tsk groft salt

Salat

  • 1 fintstrimlet icebergsalat
  • 1 pillet appelsin i små stykker

Appelsinsauce

Tilbehør

  • 1 kg aspargeskartofler

Fremgangsmåde:

Kom appelsinstrimlerne i kogende vand og kog dem i ca. 3 min. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe godt af. Rids skindet på de 2 stykker andebryst og drys dem med peber. Varm smørret i en pande, til det er gyldent, og steg bryststykkerne med skindsiden nedad og ved svag varme i ca. 12 min. Vend dem og steg kødsiden i ca. 15 min., til bryststykkerne er gennemstegt. Tag kødet fra panden og drys med salt. Lad det hvile tildækket i ca. 10 min.

Salat

Anret icebergsalat og appelsinstykker lagvis i en salatskål.

Appelsinsauce

Hæld 2 spsk af stegeskyen i en gryde og tilsæt appelsinsaft og piskefløde. Bring blandingen i kog og tilsæt saucejævner under omrøring. Kog saucen ved svag varme i ca. 1 min. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Skær bryststykkerne, fra den spidse ende, i tynde skrå skiver og anret dem på et serveringsfad. Pynt med de kogte appelsinstrimler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Grenache, syrah, cinsault Rhône, Frankrig

God cotes du rhone, gerne villages (ikke for billig) Kilde: Martin Nordkvist

Andre vine til and