Bøf med bearnaisesauce
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Bøf med bearnaisesauce

Med en færdig bearnaisesauce kan du lave denne fredagsklassiker på kun 45 minutter.

Antal portioner
  • 1 tsk groft salt
  • 4 møre bøffer, fx ribeye steaks (150 g)
  • 25 g smør
  • 14 tsk friskkværnet peber
  • 12 liter Karolines Køkken® Bearnaisesauce 15%

Grønsager

  • 10 g smør
  • 400 g friske sukkerærter
  • 200 g forårsløg i skrå stykker
  • 1 12 spsk citrongræs i meget tynde ringe
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 kg ovnstegte kartoffelbåde

Drys salt på bøfferne - gerne ½ time inden de skal steges. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg bøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Tag dem af panden og drys med friskkværnet peber. Lad bøfferne hvile tildækket indtil servering.

Kom imens bearnaisesaucen en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen og læg låg på.

Grønsager

Lad smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg sukkerærter, forårsløg og citrongræs i ca. 3 min. - vend i grønsagerne hele tiden. Tilsæt salt og peber. Smag til. Vend eventuel sky fra kødet i grønsagerne.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 0 %