Boller med frugt
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Boller med frugt

Skal der andre boller på suppen? Så prøv disse boller med frugt. De passer perfekt til madpakken eller mellemmåltidet!

Antal portioner

12 stk. pr. portion

  • 25 g smør
  • 2 dl mælk
  • 34 dl kærnemælk
  • 12 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 34 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel
  • 150 g tørret frugt, fx svesker, abrikoser og/eller rosiner
  • 2 spsk sukker

Pensling

  • sammenpisket æg

Pynt

  • sukker

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.

Klip den tørrede frugt i mindre stykker (bortset fra rosinerne). Ælt frugt og sukker ind i dejen. Form den til 12 boller og stil dem på en plade med bagepapir. Lad frugtbollerne efterhæve tildækket i ca. 1/2 time. Pensl dem med æg og pynt med sukker. Bag frugtbollerne midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 10080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Fedt: 13 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: