Bouillon med fiskesoufflélåg
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Bouillon med fiskesoufflélåg

Flot lille fiskeret, der forkæler smagsløgene.

Antal portioner

Bouillon

  • 7 blade husblas
  • 12 liter kalvebouillon
  • 2 dl tør hvidvin, fx riesling
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 gulerod i korte, tynde stave
  • 4 forårsløg i tynde ringe
  • 12 fennikler i små tern

Souffléfars

  • 300 g torskefileter uden skind
  • 12 tsk groft salt
  • 1 sammenpisket æggehvide
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • friskkværnet peber
  • 3 spsk hakket frisk dild

Pynt

  • friske dildkviste

Tilbehør

  • 150 g ristet franskbrød i lange tynde stænger

Bouillon

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bring bouillon, hvidvin, salt og peber i kog i en gryde. Lad det koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt grønsagerne og lad dem koge ved svag varme og uden låg i ca. 1 min. Tag grønsagerne op og stil dem tildækket i køleskabet. Træk husblassen op af vandet og smelt den i den varme bouillon. Fordel bouillonen i ovnfaste portionsskåle (a ca. 3 dl) og stil dem tildækkede i køleskabet, til bouillonen er afkølet - men ikke stiv.

Souffléfars

Rens imens fisken for eventuelle ben. Skær fiskekødet i mundrette bidder. Kom 2/3 af fiskekødet og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. Tilsæt æggehvide, fløde og peber og hak i yderligere ca. 30 sek. Vend dild i farsen.

Fordel grønsager og resten af fiskekødet i den afkølede bouillon. Stil skålene tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer, eller til bouillonen er stiv. Smør forsigtigt fiskefarsen på den stivnede bouillon - ca. 4 spsk fars pr. skål. Bag retten midt i ovnen, til bouillonen igen er varm og flydende - og fiskesouffléen fast.

Tip

Franskbrødsstængerne kan pensles med lidt æggehvide, drysses med salt og bages sprøde på pladen ved siden af bouillonen.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 7220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: