Brændte mandler

Hjemmelavet juleknas - der smager godt hele året rundt!
45 min
Bedømmelse (163 stjerner)

Min bedømmelse:

Brændte mandler

Hjemmelavet juleknas - der smager godt hele året rundt!

Antal portioner

  • 200 g mandler
  • 175 g sukker (ca. 2 dl)
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde:

Kom mandler, sukker og vand i en pande og varm op ved kraftig varme og under omrøring - sukkeret bliver nu hvidt og tørt. Fortsæt med at varme mandlerne under omrøring til sukkeret er brunt og flydende og mandlerne blanke. Skru evt. ned til jævn varme. Spred mandlerne ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Bræk de kolde mandler fra hinanden og server de brændte mandler som "juleknas".

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 7640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 39 %

Vin match

Malvasia Sicilien, Italien

Sød marsala vil være det bedste valg Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til marcipan