Briocher med ost
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Briocher med ost

Brioche er et luftigt fransk hvedebrød med en elastisk konsistens og en skøn smørsmag.

Antal portioner

24 stk. pr. portion

  • 50 g gær
  • 2 dl vand (lillefingervarmt)
  • 12 tsk groft salt
  • 225 g hvedemel (4 dl)
  • 150 g blødt smør
  • 2 spsk sukker
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel (7 12 dl)
  • 125 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30% (3 12 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Rør gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet, salt og de 225 g mel. Ælt dejen til en ganske blød dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.

Rør smør og sukker sammen. Ælt det og æggene ind i den hævede dej. Tilsæt de 450 g mel og ælt til en smidig dej. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Læg ca. 1/6 af dejen til side. Del resten i 2 stykker. Rul dem ud til stænger. Del hver stang i 12 stykker og form dem til glatte boller. Læg dem i små, smurte aluforme. Rul den resterende dej ud til en lang stang og del den i 24 stykker. Rul stykkerne til kugler. Lav en fordybning i hver bolle. Fordel ost i fordybningerne og luk ved at trykke en dejkugle fast over fordybningen. Sæt bollerne på en plade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl briocherne med sammenpisket æg og bag dem midt i ovnen. Lad briocherne køle af på bagerist - de må ikke tildækkes.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18030 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 40 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min