Broccolitærte
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Broccolitærte

En dejlig klassiker, som aldrig går af mode.

Antal portioner

Dej

  • 100 g koldt smør
  • 175 g hvedemel
  • 12 tsk groft salt
  • 1 12 spsk vand

Fyld

  • 300 g broccoli
  • 3 æg
  • 200 g Karolines Køkken® Kvark 1%
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt salt og vand og saml hurtigt dejen. Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad dejen gå halvt op ad formens sider. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen.

Fyld

Skær små broccolibuketter fra stilken. Skær stilken i tynde skiver. Kom broccolien i kogende vand tilsat salt. Kog den under låg i ca. 1 min. Lad den dryppe af i en sigte. Pisk æggene sammen og tilsæt kvark og salt. Fordel broccolien på den forbagte bund, hæld æggemassen over og drys med ost. Bag tærten midt i ovnen.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 9710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 53 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: