Burger med spidskålssalat og krydret hytteost
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Burger med spidskålssalat og krydret hytteost

Prøv burger på en ny måde. Her med krydret bøf, hytteost og spidskålsalat. Sund og mættende.

Antal portioner
  • 12 tsk spidskommen
  • 12 tsk korianderfrø
  • 500 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 100 g Karolines Køkken® Hytteost med grillet peberfrugt 3,5%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Spidskålssalat

  • 275 g fintstrimlet spidskål
  • 2 røde peberfrugter i små tern
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 spsk finthakket mynte
  • 12 dl sød chilisauce
  • 2 tsk friskpresset citronsaft
  • 4 store fuldkornsboller
  • 150 g Karolines Køkken® Hytteost med grillet peberfrugt 3,5%

Kom spidskommen og korianderfrø i en varm tør pande og rist dem ved jævn varme i ca. 3 min. - til de dufter. Kom krydderierne i en morter og stød dem.

Kom de stødte krydderier i en skål sammen med oksekød, hytteost, salt og peber. Rør farsen godt sammen. Del farsen i 4 og form hver klump til en bøf. Grill bøffen på en grillpande - ca. 5 min. på hver side.

Spidskålssalat

Vend imens spidskål, peberfrugt, rødløg, mynte, chilisauce og citronsaft godt sammen.

Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,7 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 25 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 30 min