Cheesecake
Bedømmelse (4)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Cheesecake

En lækker cheesecake, i to lag, bestående af en sprød macronbund og cremet fromage med flødeost. Den perfekte dessert, når gæsterne skal forkæles.

Antal portioner

Bund

  • 50 g smør
  • 100 g fintknuste makroner
  • 25 g finthakkede hasselnøddekerner

Fromage

  • 1 dåse ananasringe i egen saft
  • 12 dl ananassaft
  • 150 g Arla Buko® Naturel
  • 3 dl Arla A38® Ymer
  • 4 spsk flormelis
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 3 blade husblas

Citronstrimler

  • 2 dl vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • skallen af 1 citroner i tynde strimler

Bund

Smelt smørret. Tilsæt makroner og hasselnødder. Bland det godt sammen. Anbring en springform (ca. 22 cm i diameter) uden bund på et serveringsfad. Kom makronmassen heri og pres den godt sammen.

Fromage

Hæld ananasringene til afdrypning i en sigte. Gem ca. ½ dl ananassaft. Rør flødeosten blød med ymer. Tilsæt sukker og citronskal. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Skær ananasringene i små stykker og kom dem i osteblandingen. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med ananassaften og kom den derefter i osteblandingen under omrøring. Stil fromagen tildækket i køleskabet, til den er letstivnet, og man kan trække striber i overfladen. Fordel fromagen over bunden og stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Citronstrimler

Bring vand og sukker i kog i en gryde. Tilsæt citronstrimlerne og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Lad dem dryppe af i en sigte.

Ved serveringen

Pynt kagen med citronstrimler.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9300 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 0 %