Fars med vintergrønsager
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Fars med vintergrønsager

Prøv denne lækre opskrift på fars med vintergrønsager. Kombinationen af oksekød og svinekød i samspil med lækre vintergrøntsagerne rosenkål, knoldselleri og gulerod skaber en velsmagende ret, der luner og mætter.

Antal portioner
  • 200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 200 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 æg
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 12 groftrevet squash
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl mælk
  • 50 g Cheasy® Revet Mozzarella 10%

Vintergrønsager

  • 25 g smør
  • 300 g rosenkål i kvarte
  • 200 g knoldselleri i tændstiktynde stave
  • 100 g gulerødder i tynde skiver
  • 1 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Rør kød og mel sammen. Tilsæt æg, løg, squash, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Form farsen til 4 store "frikadeller" og læg dem i 4 små ovnfaste portionsfade (ca. 12 cm i diameter). Drys med ost og bag retten midt i ovnen.

Vintergrønsager

Smelt smørret i en gryde. Svits grønsagerne heri og tilsæt vand, salt og peber. Kog grønsagerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Smag til. Grønsagerne skal være sprøde.

Ved serveringen

Fordel grønsagerne omkring farsen og server resten i en skål ved siden af.

Tip

Tilbered farsen uden squash og ost, og steg den til frikadeller.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Frysetip: Retten kan fryses når den er bagt og uden grønsager

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,1 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 1 timer