Flækkert'er
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Flækkert'er

Fine flade boller som gør sig godt på morgenbordet eller til brunch. Flækkert'erne kan fryses og er også supergode når de er ristede.

Antal portioner

16 stk. pr. portion

  • 25 g smør
  • 4 dl mælk
  • 1 dl Kløver® tykmælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 2 tsk sukker
  • 2 tsk groft salt
  • 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
  • 550 g hvedemel (ca. 9 dl)

Pensling

  • sammenpisket æg

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt tykmælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen og tag den ud på et meldrysset bord. Ælt den godt igennem og tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker. Form dem til boller og tryk dem flade (ca. 12 cm i diameter). Lad bollerne hæve tildækket på plader med bagepapir i ca. ½ time. Tryk med en finger fordybninger i bollerne og pensl med æg. Bag bollerne midt i ovnen. Flæk bollerne og server "Flækkert"erne" lune med smør, ost og fx marmelade.

Tip

Flæk bollerne før frysning. Tag "Flækkert"erne" fra frost - tø dem lidt op - skil dem ad og rist dem.

Bagetid

Ca. 12 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13980 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Fedt: 14 %
  • Alkohol: 0 %