Frugtboller med fuldkornsmel
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Frugtboller med fuldkornsmel

Revet frugt gør bollerne dejlig saftige.

Antal portioner

20 stk. pr. portion

  • 25 g gær
  • 2 12 dl vand - lillefingervarmt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 12 tsk groft salt
  • 1 revet æble eller pære
  • 125 g fuldkornshvedemel (2 dl)
  • 375 g hvedemel (6 14 dl)

Pensling

  • vand

Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen til den er smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted ca. 1 time. Form dejen til 20 små boller og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl bollerne og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

15-20 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 85 %
  • Fedt: 4 %
  • Alkohol: 0 %