Frugtsalat med hytteost og sprød rug
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Frugtsalat med hytteost og sprød rug

En mager og dejlig frugtsalat som passer både til morgenmad, brunch eller som et mellemmåltid.

Antal portioner
  • 1 appelsin
  • 100 g stenfri blå vindruer i halve
  • 1 banan i mindre stykker

Appelsinsirup

  • 12 dl friskpresset appelsinsaft
  • 1 12 spsk rørsukker
  • 12 vaniljestænger - kornene heraf
  • 200 g Karolines Køkken® økologisk hytteost 4,5%
  • 2 skiver ristet groft rugbrød

Skær skal og hinder af appelsinen - følg frugtens form. Skær (over en skål) langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med - pres så meget saft ud som muligt af resten - gem saften. Vend appelsinfileter, druer og bananer sammen.

Appelsinsirup

Kom appelsinsaft (ca. ½ dl), sukker og vaniljekorn i en lille tykbundet gryde og kog det ved kraftig varme og uden låg i 1-2 min. - eller til saften begynder at tykne.

Fordel den kolde hytteost i 2 dybe tallerkener sammen med frugten. Dryp med sirup og knæk rugbrødet i mindre stykker og læg det ved. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 3160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,1 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 67 %
  • Fedt: 14 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 30 min