Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 1 timer

Fyldt andebryst med ost, sprøde kartofler og tyttebærskum

Varmt og spændende alternativ til den traditionelle and med inspiration fra vinterens tyttebær.

Antal portioner

Tyttebærskum

  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 3 spsk tyttebærsyltetøj

Fyldt andebryst

  • 2 andebryster (a ca. 300 g)
  • 12 tsk groft salt
  • 75 g Castello® Black
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 6 friske salvieblade
  • 100 g bacon i tynde skiver

Sprøde kartofler

  • 600 g skrubbede aspargeskartofler i tynde skiver
  • 1 lille knoldselleri små tern
  • 34 liter renset rucolasalat
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tyttebærskum

Pisk fløden til et let skum og vend tyttebærsyltetøjet i. Smag til. Stil tyttebærskummet tildækket i køleskabet i mindst 15 min.

Fyldt andebryst

Fjern eventuelle rester af fjer. Tag derefter skindene af de 2 stykker andebryst. Skær skindene i ca. ½ cm tynde strimler. Læg dem i en kold sauterpande og rist dem ved kraftig varme i ca. 2 min. og derefter ved jævn varme ca. 10 min. eller til de er sprøde. Læg "andeflæskesværene" på et stykke fedtsugende papir og drys dem med salt. Gem andefedtet. Skær en dyb lomme - på langs i den tykke del af hvert stykke andebryst. Fordel ost og salvie i lommerne. Drys kødet med salt og peber og pak de 2 stykker and stramt ind i bacon - så fyldet bliver i lommerne. Læg kødet i en kold pande og steg det ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme i ca. 17 min. - vend af og til.

Sprøde kartofler

Lad imens 2 spsk af andefedtet blive varmt i sauterpanden. Steg kartofler og selleri ca. 15 min. ved kraftig varme eller til de er sprøde og gyldne - rør af og til. Vend roucolasalat, salt og peber i blandingen og smag til.

Ved serveringen

Skær andebrystet i tynde skiver og anret sammen med de sprøde kartofler. Server tyttebærskummet i en skål ved siden af.

Tips

Hvis man ønsker kødet gennemstegt skal det steges i ca. 21 min. I stedet for salvie kan man bruge fx bredbladet persille, fransk estragon eller en anden krydderurt.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 13240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,4 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 54 %
  • Alkohol: 0 %

Sangiovese grosso Toscana, Italien

Fyldig rødvin med både syre og lidt sødme. Vælg en brunello di montalcino fra Toscana Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til and