Glaseret hamburgerryg med dampet grønt
Bedømmelse (14)

Min bedømmelse:

Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

En klassisk ret der er peppet lidt op med bl.a. timiankartofler, øl og cornflakes!

Antal portioner
  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 liter vand
  • 1 pilsnerøl (33 cl)
  • 1 laurbærblad
  • 2 hele nelliker
  • 2 sorte peberkorn

Timiankartofler

  • 1 kg små, faste kartoffel (0 kg)
  • 15 g smør - smeltet
  • 4 spsk friske timianblade
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Glaseret hamburgerryg

  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk brun farin (0 spsk)
  • 3 spsk knuste cornflakes

Dampet grønt

  • 4 porrer i skrå skiver
  • 4 gulerødder i stave
  • 3 dl Karolines Køkken® Hvid mælkesauce 4%

Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt derefter laurbærblad, nelliker og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min. Mål efter ca. ½ time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°.

Timiankartofler

: Skrub imens de små kartofler og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen. Vend i dem et par gange så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen op til 250°.

Glaseret hamburgerryg

: Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net - gem kogevandet til grønsagerne. Rør sennep og farin godt sammen, smør det på kødet og drys de knuste cornflakes over. Glaser hamburgerryggen midt i ovnen til overfladen er gylden.

Dampet grønt

Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt grønsagerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min.

Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem

Ved serveringen

: Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med timiankartofler, grønsager og sauce.

Tip

Brug resten af den kolde hamburgerryg i madpakken.

Bagetid for kartofler

Ca. 40 min. ved 225°.

Glasering

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,7 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 23 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 60+ min