Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

Glaseret hamburgerryg med dampet grønt

60+ min
Server en dejlig klassisk ret: Glaseret hamburgerryg med kartofler, dampet grønt og mælkesauce.
https://www.arla.dk/opskrifter/glaseret-hamburgerryg-med-dampet-gront/

Sådan gør du

  • Læg kødet i en gryde med vand og øl. Bring det i kog og fjern skummet fra overfladen.
  • Tilsæt derefter laurbærblad, nelliker og peberkorn. Kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 45 min.
  • Mål efter ca. ½ time, med et stegetermometer, kødets centrumstemperatur. Den skal være ca. 60°.
  • Tag kødet op af gryden og fjern et eventuelt net - gem kogevandet til grøntsagerne.
  • Rør sennep og farin godt sammen og smør det på kødet.
  • Glaser hamburgerryggen midt i ovnen til overfladen er gylden.
Timiankartofler
  • Skrub, imens hamburgerryggen koger, de små kartofler og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel det smeltede smør over kartoflerne og drys med timian, salt og peber.
  • Bag kartoflerne midt i ovnen. Vend i dem et par gange så de bliver ensartede gyldne. Tag kartoflerne ud og hold dem varme. Skru ovnen op til 250°.
Tilbehør
  • Bring atter kogevandet fra kødet i kog. Tilsæt grøntsagerne og kog dem ved jævn varme og uden låg i ca. 7 min.
  • Kom saucen i en gryde og varm den godt igennem.
  • Skær halvdelen af hamburgerryggen i tynde skiver og server dem med timiankartofler, grøntsager og sauce.
Energiindhold for hele retten:

11168 kJ / 2669 kcal

Næringsindhold pr. 100g

332 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 34,4 % 6,7 g
Kulhydrat: 40,1 % 7,8 g
Fedt: 25,5 % 2,3 g
Mere inspiration

Klassisk hamburgerryg.

Hamburgerryg
60+ min
Hamburgerryg
(27)

Ingredienser

1 kg Hamburgerryg
1 liter Vand
1 Pilsnerøl (33 cl)
4 Laurbærblade
4 Hele nelliker
20 Sorte peberkorn
1 spsk Dijonsennep
2 spsk Brun farin (ca. spsk)
Timiankartofler
1 kg Små, faste kartofler (ca. kg)
15 g Smør - smeltet
4 spsk Frisk timian
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør
4 Porrer i skrå skiver
4 Gulerødder i stave
3 dl Mælkesauce