Grillede kammuslinger og asparges med ostecreme
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Grillede kammuslinger og asparges med ostecreme

Grillede kammuslinger - mums! En virkelig dejlig og delikat forret.

Antal portioner

Ostecreme

  • 10 g smør
  • 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 50 g flødeost naturel 25%, fx Buko®
  • 40 g fintrevet parmesanost eller Castello® Alps Selection Hirten
  • friskkværnet peber
  • 8 - 12 kammuslinger
  • 2 tsk olivenolie
  • 2 tsk friskpresset limesaft
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g rensede grønne asparges

Pynt

  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 100 g ristet flutes
  • 1 limefrugt i både

Ostecreme

Kom smør og fløde i en lille gryde og varm blandingen igennem, under omrøring, til smørret lige er smeltet. Hæld flødeblandingen i en skål og rør flødeost, revet ost og peber i. Stil ostecremen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag til. Fordel evt. cremen på 4 spiseskeer.

Tør kammuslingerne godt og kom dem i en plastikpose egnet til madvarer. Tilsæt olie, limesaft, salt og peber og luk posen. Lad kammuslingerne marinere i køleskabet i ca. 15 min.

Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill de grønne asparges i ca. 5 min. - vend af og til. Fordel de grillede asparges på 4 tallerkener. Grill de marinerede kammuslinger ca. 1 min. på hver side - 1½ min., hvis de er store. Læg dem på tallerkenerne sammen med en skefuld ostecreme. Pynt med peber og server straks med ristet flute og limebåde.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 5340 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: