Grøn kartoffelsalat med grillede oksedeller
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Grøn kartoffelsalat med grillede oksedeller

Disse små krydrede deller smager fantastisk. Baconen rundt om er med til at give smag og holde sammen på farsen når den grilles.

Antal portioner
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 12 spsk finthakkede friske oreganoblade
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 finthakket rødløg
  • 100 g smulret Karolines Køkken® Salatost i blok
  • 5 skiver bacon

Grøn kartoffelsalat

  • 1 kg skrubbede små kartoffel
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1 12 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8% - bør omrystes
  • 3 dl grofthakkede friske krydderurter, fx dild, persille og kørvel
  • 300 g optøede, frosne ærter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g cherrytomater i halve
  • 3 spsk kapers - uden lage

Pynt

  • friske krydderurter

Bland det hakkede oksekød med de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen. Form farsen til 10 små deller.

Halver baconskiverne og fold en halv skive bacon omkring hver delle. Læg dellerne på en tallerken og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Grill dellerne på grillen - direkte varme i ca. 10 min. - vend af og til.

Grøn kartoffelsalat

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre.

Kom fløde, krydderurter, halvdelen af ærterne, salt og peber i en blender og blend i ved højeste hastighed i ca. 2 min eller til cremen er helt glat og grøn. Hæld den grønne dressing over de varme kartofler. Kom tomater, resten af ærterne og kapers på toppen. Pynt med friske krydderurter.

Tip

I stedet for grillen kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande.

Tilberedningstid: 30 min

  • Energiindhold for hele retten: 8780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 24 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: