Grøn kartoffelsalat med grillede oksedeller

Disse små krydrede deller smager fantastisk. Baconen rundt om er med til at give smag og holde sammen på farsen når den grilles.
Antal portioner
Bedømmelse (62 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grøn kartoffelsalat med grillede oksedeller

Disse små krydrede deller smager fantastisk. Baconen rundt om er med til at give smag og holde sammen på farsen når den grilles.

Antal portioner

  • 5 skiver bacon

Grøn kartoffelsalat

  • 1 kg skrubbede små nye kartofler
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 3 dl grofthakkede friske krydderurter, fx dild, persille og kørvel
  • 300 g optøede, frosne ærter
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g cherrytomater i halve
  • 3 spsk kapers - uden lage

Pynt

  • friske krydderurter

Fremgangsmåde:

Bland det hakkede oksekød med de øvrige ingredienser og rør farsen godt sammen. Form farsen til 10 små deller.

Halver baconskiverne og fold en halv skive bacon omkring hver delle. Læg dellerne på en tallerken og stil dem tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Grill dellerne på grillen - direkte varme i ca. 10 min. - vend af og til.

Grøn kartoffelsalat

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt. Kog dem i ca. 15 min. - de skal kun lige være møre.

Kom fløde, krydderurter, halvdelen af ærterne, salt og peber i en blender og blend ved hurtigste hastighed i ca. 2 min. eller til dressingen er helt glat og grøn. Hæld den grønne dressing over de varme kartofler. Kom tomater, resten af ærterne og kapers på toppen. Pynt med friske krydderurter.

Tip

I stedet for grillen kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 24 %
Print