Grønkålsfrittata
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Grønkålsfrittata

Smuk på julebordet og god resten af året. Kan spises både varm og lettere afkølet.

Antal portioner
  • 500 g frossen hakket grønkål, optøet
  • 100 g røgede skinker i tynde skiver
  • 25 g smør
  • 5 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%

Tilbehør

  • 240 g ristet fuldkornsrugbrød

Tænd ovnen. Vrid grønkålen godt for væske. Skær skinken i strimler. Læg smørret i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm) og lad smørret smelte i ovnen.

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål. Tilsæt grønkål, skinke og 2/3 af osten. Hæld det i fadet og drys resten af osten herpå. Bag grønkålsfrittataen midt ovnen - til den er stivnet og gylden.

Tip

Retten kan også serveres til en buffet og rækker da ca. til 8 personer.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,4 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 49 %
  • Alkohol: 0 %