Hakkebøffer og grillet græsk salat

Er der noget så dejligt og dog så nemt som en hakkebøf - her krydret med en grillet græsk salat.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hakkebøffer og grillet græsk salat

Er der noget så dejligt og dog så nemt som en hakkebøf - her krydret med en grillet græsk salat.

Antal portioner
  • 350 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 3 spsk hakkede friske oreganoblade
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 5 modne tomater i halve (ca. 500 g)

Tilbehør

  • 1 kg nye kartofler

Fremgangsmåde:

Bland det hakkede kød med oregano, salt og peber og form det til 4 hakkebøffer. Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme. Grill bøfferne ca. 6 min. - vend dem et par gange. Tag bøfferne op og hold dem varme.

Grill løgene i ca. 1 min. - vend dem et par gange. Tag løgene op og grill tomaterne på samme måde i ca. 3 min.

Anret de grillede tomater og løg i et fad og fordel de rå peberfrugtstrimler, ost og oreganoblade på salaten. Drys med salt og peber og server den lune græske salat sammen med hakkebøffer og nykogte kartofler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,1 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 30 %
Print