Hjemmebagt frøknækbrød
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Hjemmebagt frøknækbrød

Prøv at servere dit eget hjemmebagte knækbrød. Det er besværet værd!

Antal portioner

10 brød pr. portion

  • 2 12 dl Arla A38® Ymer
  • 25 g gær
  • 50 g blødt smør
  • 1 spsk lys sirup
  • 1 tsk groft salt
  • 225 g grahamsmel (ca. 4 dl)
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 1 dl ristede solsikkekerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 12 spsk havsalt, fx maldon

Kom ymer i en gryde og varm det under omrøring til det er ca. 37° (lillefingervarmt). Kom det i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt smør, sirup, salt, grahamsmel og hvedemel (hold lidt hvedemel tilbage). Ælt dejen til den er smidig og lad den hæve tildækket i ca. ½ time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 stykker. Rul dem ud til ovale brød, så tyndt som muligt. Kom solsikkekerner, sesamfrø og salt på en bakke. Pensl hver dejplade med vand og kom den på bakken og rul en enkelt gang med kagerullen. Rul til sidst med en pigget kagerulle eller prik dejen godt med fx en gaffel. Bag 4 knækbrød ad gangen på 2 plader med bagepapir. Lad dem køle af på bageriste.

Bryd frøknækbrødene i mindre stykker ved serveringen.

Bagetid

Ca. 10-15 min. ved 175° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 12 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 38 %
  • Alkohol: 0 %