Hjemmelavede påskeæg
Bedømmelse (17)

Min bedømmelse:

Hjemmelavede påskeæg

Store flotte påskeæg af marcipan, nougat og chokolade. De kan laves i alle mulige størrelser og former.

Antal portioner

30 stk. pr portion

  • 200 g chokolade, fx mørk chokolade (ca. 55% kakao) eller hvid chokolade
  • 500 g ren, rå marcipan - fx Mølle Skovly
  • 75 g blød nougat

Forslag til pynt

  • kandiserede violer
  • finthakkede mandler
  • finthakkede pistacienødder
  • sukkerkugler
  • rosiner
  • en lille smule guldstøv

Hak chokoladen og smelt den, ved svag varme, i en skål i vandbad. Skær marcipanen i 30 stykker og rul dem til kugler. Skær nougaten i 30 små firkanter. Halver hver marcipankugle og tryk et nougatstykke ned i den ene halvdel. Tryk marcipankuglen sammen igen og form den som et æg. Vend hvert æg i gryden med chokolade, til ægget er helt dækket - brug evt. en gaffel. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden, mens de endnu er våde, med det ønskede pynt. Lad chokoladen stivne og opbevar herefter påskeæggene i en lukket beholder i køleskabet.

Tips:

Beklæd en æske med silkepapir og læg påskeæggene heri. En æske hjemmelavede chokolader er en meget lækker værtindegave.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 17850 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: