Hjerter i chili

Hjerterød tomat-chilisuppe med små hjerteformede ostebrød. Burde kunne smelte de fleste hjerter eller sætte dem i brand!
Antal portioner
Fryseegnet
60+ min
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjerter i chili

Hjerterød tomat-chilisuppe med små hjerteformede ostebrød. Burde kunne smelte de fleste hjerter eller sætte dem i brand!

Antal portioner

Tomat-chilisuppe

  • 1 stort grofthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 15 g smør
  • ½ liter hønsebouillon
  • 500 g purerede tomater fra karton
  • 1 renset, finthakket frisk rød chilipeber
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Små hjerte-ostebrød (ca. 20 stk)

  • 1½ dl vand - lillefingervarmt
  • 12½ g gær (ca. ¼ pakke)
  • 10 g smeltet smør
  • ½ tsk groft salt
  • 50 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 1 spsk sesamfrø
  • ¾ dl havregryn
  • 150 g hvedemel (ca. 5¼ dl)

Pensling

  • 2 spsk sammenpisket æg

Pynt

  • sesamfrø

Fremgangsmåde:

Tomat-chilisuppe

Svits løg i smør i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog suppen sammen ca. 15 min. Smag til med salt og peber. Suppen kan serveres i glas med et hjertebrød på spyd i hver.

Hjerte-ostebrød

Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem - til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted - ca. 1 time tildækket med et rent klæde. Udrul dejen til ca. 1 cm´s tykkelse. Udstik dejen til små hjerter med en form ellers skær dem ud med en kniv. Lad hjerterne efterhæve tildækkede i ca. 15 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag hjerterne midt i ovnen.

Tips

Hjertebrødene kan flækkes og fyldes med lidt blåskimmelost - en god snack sammen med et glas portvin. Brødene er også fine serveret sammen med forskellige oste til et glas rødvin.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
Næringsindhold
  • Energiindhold for hele retten: 5540 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 35 %
Print

Vin match

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne fra New Zealand eller andre oversøiske lande Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til asparges