Hjerter i chili
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Hjerter i chili

Hjerterød tomatsuppe med hjertebrød. Burde kunne smelte de fleste hjerter!

Antal portioner

Små hjerteostebrød (45 stk.)

  • 3 dl vand - lillefingervarmt
  • 25 g gær
  • 25 g smør - smeltet
  • 1 tsk groft salt
  • 100 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
  • 2 12 spsk sesamfrø
  • 1 12 dl havregryn
  • 300 g hvedemel (5 14 dl)

Tomatchilisuppe

  • 1 stort zittauerløg
  • 15 g smør
  • 12 liter hønsebouillon
  • 500 g purerede tomater fra karton
  • 1 renset, finthakket frisk rød chilipeber
  • groft salt
  • friskkværnet peber

Pensling

  • 1 sammenpisket æg

Pynt

  • sesamfrø

Hjerteostebrød

Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen igennem - til den er smidig. Stil dejen til hævning et lunt sted - ca. 1 time tildækket med et rent klæde. Udrul dejen til ca. 1 cm"s tykkelse. Udstik dejen til små hjerter med en form ellers skær dem ud med en kniv. Lad hjerterne efterhæve tildækkede i ca. 15 min. Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø. Bag hjerterne midt i ovnen.

Tomatchilisuppe

Hak løget og svits det i smør i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog suppen sammen ca. 15 min. Smag til med salt og peber. Suppen kan serveres i glas med et hjertebrød på spyd i hver.

Tips

Hjertebrødene kan flækkes og fyldes med lidt blåskimmelost, så er det en god snack sammen med et glas portvin. Er også fine serveret sammen med forskellige oste til et glas rødvin.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 0 %

Sauvignon Blanc Marlborough, New Zealand

Tør hvidvin på sauvignon blanc-druen, gerne fra New Zealand eller andre oversøiske lande Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til asparges