Hvidløgssauce
Bedømmelse (6)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 15 min

Hvidløgssauce

Let og smagfuld - på ingen tid. Perfekt i selskab med en god oksesteg.

Antal portioner
  • 2 12 spsk hvedemel
  • 14 liter skummetmælk
  • 14 liter grønsagsbouillon
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • 2 tsk frisk hakket oregano
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Rør mel og 2½ spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde. Rør resten af mælken i sammen med bouillonen. Bring saucen i kog under omrøring. Tilsæt hvidløg og oregano. Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag saucen til.

Tips

I stedet for frisk oregano kan man bruge 1 tsk tørret.

Den lette udvej - i stedet for mel, mælk og bouillon kan du bruge ½ liter hvid mælkesauce, fx Karolines Køkken®.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 850 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 74 %
  • Fedt: 1 %
  • Alkohol: 0 %