Is med fyld efter eget valg

Dette er en perfekt anledning til at få brugt sine rester i skabet - eller til at give hver gæst sin yndlingsis!
Fryseegnet
60+ min
Bedømmelse (32 stjerner)

Min bedømmelse:

Is med fyld efter eget valg

Dette er en perfekt anledning til at få brugt sine rester i skabet - eller til at give hver gæst sin yndlingsis!

Opskriften gælder for 12 personer

  • ½ liter Karolines Køkken® Vaniljecreme med bourbon vanilje
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 250 g grofthakket mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Pynt

  • lidt af det valgte fyld, friske citronmelisseblade
  • 1 bakke hindbær
  • 1 bakke blåbær

Fremgangsmåde:

Stil vaniljecremen i fryseren i ca. 1 time.

Pisk fløden til et let skum og pisk derefter den kolde vaniljecreme til en fast creme ca. 4 min. Vend flødeskummet i vaniljecremen og tilsæt chokoladen. Kom blandingen i en metalform (ca. 3 liter). Dæk formen med alufolie og stil den i fryseren i mindst 8 timer - rør i isen 2-3 gange under indfrysningen.

Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 45 min. inden serveringen. Pynt og server med frisk frugt.

Tip

I stedet for chokolade, kage o.l. kan man lave en ren vaniljeis. Tilsæt i stedet 2½ spsk sukker (mild vaniljesmag) eller 2½ spsk vaniljesukker (kraftig vaniljesmag). Der bliver ca. 2½ liter vaniljeis.

Næringsindhold

values

  • Energiindhold for hele retten: 15810 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 67 %

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Is ledsages ofte rigtig godt af den søde, hvide og let perlende moscato d'asti Norditalien Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til chokolade