Iskaffe med appelsinsirup
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Iskaffe med appelsinsirup

En skøn og anderledes kaffeoplevelse med et strejf appelsin og sødme. Den ser også rigtig flot ud!

Antal portioner

Appelsinsirup

  • 14 liter appelsinjuice
  • 1 dl sukker

Iskaffe

  • 12 isterninger
  • 8 spsk sødmælk
  • 2 dl kold stærk kaffe

Appelsinsirup

Bring appelsinjuice og sukker i kog i en lille, tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. eller til der er ca. 1½ dl appelsinsirup - rør af og til. Lad siruppen køle af.

Iskaffe

Læg isterningerne i 4 glas. Fordel appelsinsiruppen i glassene. Hæld derefter forsigtigt mælken i, evt. ned over bagsiden af en ske. Kom til sidst kaffen i - også over skeen. Drik den tredelte iskaffe med det samme.

Tips

Appelsinsiruppen kan holde sig frisk i køleskabet i ca. 2 uger. Den smager også godt på tykmælk, kvark o.l., eller hældt over is.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 2240 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 88 %
  • Fedt: 8 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 1 timer