Iskolde karamel éclairs
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Iskolde karamel éclairs

Små franskinspirerede kager med blød creme af karamel toppet med glasur og chokolade.

Antal portioner

5 kager pr. person

Karamelcreme

  • 5 spsk sukker
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Vandbakkelser - ca. 30 stk.

  • 1 dl vand
  • 50 g smør
  • 1 tsk sukker
  • 5 spsk hvedemel
  • 2 sammenpiskede æg (1 dl)
  • 50 g flormelis (1 dl)
  • 12 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk finthakket mørk chokolade
  • 2 pillede appelsiner i skiver
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk cognac

Karamelcreme

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er gyldent. Tilsæt fløde og kog cremen ved jævn varme og under omrøring til karamellen er opløst igen. Stil cremen tildækket i fryseren i ca. 1 time.

Vandbakkelser

Bring vand og smør i kog i en gryde. Kom sukker og mel i på én gang og rør dejen sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen køle lidt af i en skål. Rør, lidt efter lidt, ¾ dl af de sammenpiskede æg i dejen. Tilsæt evt. resten af æggene - dejen skal kunne formes til små toppe. Sæt 30 toppe (a ca. 1 tsk dej) på en plade med bagepapir. Bag vandbakkelserne midt i ovnen. Åbn ikke ovndøren de første 15 min. Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist og flæk dem. Pisk den kolde karamelcreme luftig og kom ca. 2 tsk i hver vandbakkelse.

Rør flormelis, appelsinskal og -saft sammen og pynt vandbakkelserne med glasuren. Drys med chokolade og frys vandbakkelserne.

Lad vandbakkelserne tø let op på køkkenbordet i ca. 15 min. Server dem med appelsinskiver drysset med sukker og dryppet med cognac - gerne til en kop kaffe.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Tips

Frysetip: Vandbakkelser med fyld og glasur kan fryses.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 10700 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 9,7 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 55 %
  • Alkohol: 2 %
Kilde: