Jordbær-Tiramisu
Bedømmelse (12)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Jordbær-Tiramisu

Sommerudgaven af den klassisk dessert.

Antal portioner
  • 500 g danske jordbær
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 spsk appelsinlikør - Cointreau

Creme

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 12 lady's fingers (savoiardi kager)

Pynt

  • revet chokolade

Skyl jordbærrene, nip stilken af og gem 1/5 til pynt. Skær jordbærrene i skiver og lad dem trække ca. 15 min. i appelsinsaft og cointreau.

Creme

Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker, mascarpone samt piskefløde til en tyk og luftig creme. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i ostecremen. Læg først lady"s fingers i et stort fad og dernæst de marinerede jordbær og saft herfra. Kom ostecremen hen over og sæt fadet tildækket i køleskabet, gerne til næste dag.

Ved serveringen

Drys med revet chokolade og pynt med resten af jordbærrene.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10680 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,5 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 58 %
  • Alkohol: 2 %