Kardemommeskorper
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Kardemommeskorper

Gode at have i kagedåsen, fx til koldskål eller en portion yoghurt.

Antal portioner

24 kager pr. portion

  • 2 kardemommekapsler
  • 100 g blødt smør
  • 3 12 spsk sukker
  • 1 dl mælk
  • 200 g hvedemel (ca. 3 12 dl)
  • 2 tsk bagepulver

Pil frøene ud af kardemommekapslerne og knus dem i en morter.

Pisk smør og sukker sammen, til blandingen er blød og cremet. Pisk mælk og kardemomme i. Bland mel og bagepulver sammen og vend det (drysset gennem en sigte) i dejen. Bred dejen ud på et meldrysset bord, til en firkant (ca. 12 x 18 cm). Skær dejen ud i 24 små firkanter (ca. 3 x 3 cm). Læg dem på plader med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist. Del kagerne fx med en gaffel og lad dem tørre midt i ovnen - med skærefladen opad. Lad gerne ovndøren stå på klem. Lad kardemommeskorperne afkøle på bagerist.

Tips

I stedet for hvedemel kan du anvende fuldkornshvedemel - det gør skoperne lidt mere mørke og fiberholdige.

Skorperne er fine at bruge til koldskål.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225°.

Tørretid

Ca. 15 min. ved 175°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %
  • Alkohol: 0 %