Klar ærtesuppe med perlespelt
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Klar ærtesuppe med perlespelt

Suppen er dejlig frisk af citron. Både saft i suppen og skal i ostedrysset, der kommer ovenpå.

Antal portioner
  • 160 g perlespelt (2 dl)
  • 2 dl vand
  • 12 tsk groft salt
  • 400 g skinke- eller wokstrimler
  • 1 tsk groft salt
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 400 g frosne ekstrafine ærter
  • 10 forårsløg i tynde ringe
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber

Ostedrys

  • 175 g Karolines Køkken® revet Pasta- & gratineringsost 30%
  • 1 dl finthakket dild
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • 100 g flutes i tynde skiver - evt. ristet

Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Kom imens kødet i en skål og vend det med salt. Stil kødet tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Bring bouillonen i kog en gryde. Tilsæt ærter, forårsløg og det saltede kød. Bring atter suppen i kog og kom de kogte speltperler i sammen med citronsaft og peber. Smag til.

Ostedrys

Bland revet ost, dild og citronskal.

Server den varme suppe sammen med fluteskiver og med ostedrys - så man selv kan komme det på efterhånden.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 45 min