Koftesi - små lammefrikadeller
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Koftesi - små lammefrikadeller

Lam med varme og lækre krydderier - nyd det.

Antal portioner

Dressing

  • 3 12 dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • 14 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Koftesi

  • 200 g hakket lammekød
  • 34 tsk groft salt
  • 2 spsk revet zittauerløg
  • 14 tsk stødt kanel
  • 12 tsk stødt ingefær
  • friskkværnet peber
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 spsk rasp
  • 25 g smør

Krydrede grønsagsris

  • 2 dl løse ris, parboiled
  • 2 squash i små tern
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 100 g lyse rosiner
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 120 g lyst brød

Dressing

Rør yoghurt, salt og peber sammen i en skål. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Koftesi

Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, resten af krydderierne og æg i. Rør mælken i og derefter raspen. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Lad smørret blive gyldent i en pande. Form farsen til 16 koftesi (tynde, aflange lammefrikadeller). Steg dem på 3 sider ved svag varme, ca. 15 min. i alt - skru op mens de bliver vendt. Tag de stegte koftesi op af panden og hold dem varme.

Krydrede grønsagsris

Kog imens risene efter anvisningen på emballagen. Kom squash, løg, rosiner og krydderier i panden med stegesmørret fra lammefrikadellerne. Steg blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Vend de varme ris i de krydrede grønsager og smag til.

Ved serveringen

Anret de krydrede grønsagsris i et fad og læg herpå de varme koftesi. Server dressingen ved siden af.

Tips

Frysetip: Koftesi kan fryses.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,6 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 26 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 1 timer