Kold tomatsuppe med ostebrød
Bedømmelse (0)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Kold tomatsuppe med ostebrød

Herlig pikant suppe inspireret af den spanske gazpacho. Put isklumper i, hvis du vil have suppen ekstra kold.

Antal portioner
  • 10 store tomater
  • kogende vand
  • 1 spsk grønsagsbouillon-pasta eller 1 grønsagsbouillonterninger
  • 1 dl vand
  • 1 finthakket rødløg
  • 2 finthakkede røde peberfrugter
  • 12 liter vand
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 tsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 12 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Ostebrød

  • 100 g Karolines Køkken® revet Pizzaost 24%
  • 240 g lyst brød i skiver

Pynt

  • klippet purløg

Prik tomaterne med en gaffel. Kom dem i kogende vand et kort øjeblik til skindet begynder at løsne sig. Tag tomaterne op og pil skindet af. Hak tomaterne fint. Opløs bouillonpastaen i den ene dl kogende vand i en gryde. Tilsæt løg og kog dem under låg i ca. 1 min. Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Stil suppen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer til den er kold. Smag tomatsuppen til.

Ostebrød

Fordel osten på brødskiverne og gratiner brødene midt i ovnen.

Skær de varme brødskiver i stænger og server dem til den kolde tomatsuppe. Pynt med purløg

Tip

I stedet for friske tomater kan du anvende 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g). Smag suppen til med ½ tsk sukker og ½ tsk groft salt ekstra.

Gratinering

Ca. 7 min. ved 250°.

Tips

Frysetip: Tomatsuppen kan fryses.

Tilberedningstid: 60+ min

  • Energiindhold for hele retten: 6290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: