Krydderkarbonader og bearnaisekartofler
Bedømmelse (1)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 30 min

Krydderkarbonader og bearnaisekartofler

Stuvede kartofler smager godt. Bearnaisesauce smager godt. Bliver det mon dobbelt så godt med stuvede kartofler i bearnaisesauce? Prøv selv!

Antal portioner
  • 1 kg kartoffel i tykke både
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 12 dl Karolines Køkken® Bearnaisesauce 15%
  • 3 skrællede kartofler
  • 350 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 1 dl hakket bredbladet persille
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør

Pynt

  • blade af bredbladet persille

Tilbehør

  • 600 g dampede grønsager, fx ekstrafine ærter og sukkerærter

Kom kartoflerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 8 min., eller til kartoflerne er møre. Gem 1 dl kogevand og hæld vandet fra kartoflerne. Vend forsigtigt bearnaisesauce og den ene dl kogevand sammen med kartoflerne. Varm godt igennem og smag bearnaisekartoflerne til.

Riv imens de rå kartofler groft og rør dem sammen med det hakkede kød, persille, salt og peber. Form "farsen" til 8 karbonader. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Steg dem derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til.

Tip

Du kan fryse Karolines Køkken® Bearnaisesauce. Lad saucen tø op i køleskabet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9620 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
  • Alkohol: 0 %