Kyllingegryde med dadler
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Kyllingegryde med dadler

En rustik gryderet med sur-sødlig smag, hvor tilbehøret kan varieres.

Antal portioner
  • 500 g kyllingeinderfileter eller kyllingelårfilet
  • 6 dadler
  • 5 chalotteløg i halve
  • 10 g smør
  • 3 dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 hønsebouillon-terning
  • 1 12 spsk mørk balsamicoeddike
  • 12 dl grofthakket bredbladet persille (0 dl)

Tilbehør

  • 320 g kogte grønne linser, fx fra Puy (4 dl)

Skær kyllingeinderfileterne i halve. Del dadlerne i halve og fjern stenen. Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og brun kylling og løg i ca. 2 min. Tilsæt fløde, soja, bouillon og balsamicoeddike. Bring retten i kog og kog den ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt dadler, persille, salt og peber og kog i yderligere ca. 1 min. Server straks med linser til.

Tip

I stedet for linser kan du servere ris eller pasta til.

Tilberedningstid: 45 min

  • Energiindhold for hele retten: 11750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,1 g
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 27 %
  • Alkohol: 0 %
Kilde: