Kyllingeterrine med balsamicosirup
Bedømmelse (3)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Kyllingeterrine med balsamicosirup

Tilbered terrinen dagen før og du har en nem og flot gæsteforret.

Antal portioner
  • 400 g kyllingelevere
  • 200 g blandede svampe eller champignoner
  • 1 spsk smør
  • 4 spsk portvin
  • 34 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 150 g tempereret smør

Balsamicosirup

  • 1 dl mørk balsamicoeddike
  • 1 dl sukker

Tilbehør

  • 100 g salat, fx frisee
  • 75 g ristede valnøddekerner

Skær kyllingeleveren i ca. 2 cm store stykker. Rens svampene og del dem i mindre stykker. Brun kyllingeleveren i smør i en stegepande. Tilsæt portvin og lad det koge ind. Krydr med salt og peber. Tag kyllingeleveren op og lad den afkøle. Steg nu svampene og lad dem afkøle. Bland halvdelen af lever og svampe i en foodprocessor eller hurtighakker. Tilsæt smør i små klatter og bland til en jævn masse. Rør de resterende lever- og svampestykker i massen. Læg husholdningsfilm i en aflang form, der kan rumme ca. 6 dl. Hæld massen i formen, og lad den stå i køleskabet i mindst 4 timer eller natten over.

Balsamicosirup

Kog balsamico og sukker sammen - til det begynder at blive tykt.

Skær terrinen i skiver med en lun kniv. Server med salat, balsamicosirup og ristede valnøddekerner.

Tip

Terrinen kan tilberedes dagen før den skal bruges.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,9 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 17 %
  • Fedt: 68 %
  • Alkohol: 0 %

Pinot gris Alsace, Frankrig

En fyldig hvidvin på pinot gris-druen vil være super lækker til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til kylling