Lady & Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomat-flødesauce
Bedømmelse (24)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 45 min

Lady & Vagabonden spaghetti med kødboller og spicy tomat-flødesauce

En romantisk spise - hvis man tænker på tegnefilmen!!

Antal portioner

Kødboller

  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • revet skal og saft af 1 citroner
  • 400 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
  • 1 æg
  • 1 spsk vand
  • 12 tsk cayennepeber
  • 1 12 tsk groft salt

Sauce

  • 1 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 1 lille grofthakket fed hvidløg
  • 1 spsk tørret basilikum
  • 12 tsk cayennepeber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 12 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%

Hertil

  • 300 g tørret pasta, fx spaghetti
  • 150 g salat, fx rucolasalat

Kødboller

Rør løg og de øvrige ingredienser sammen og lad blandingen hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Form herefter boller med en teske eller med hænderne - til valnøddestørrelse. Der bliver 15-20 stk.

Sauce

Lad fedtstoffet blive varmt i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg, basilikum og cayennepeber i ca. 2 min. - til løgene er klare. Tilsæt tomater, sukker og salt og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Kom kødbollerne i saucen og lad dem koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til kødbollerne kommer til overfladen. Tilsæt fløde og smag til.

Kog imens spaghettien efter anvisningen på emballagen. Server spaghetti og kødboller sammen med en skål grøn salat.

Tips

Juster cayennemængden efter smag. Oksekødet kan med fordel erstattes af lammekød eller kalv og flæsk.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12,9 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 0 %